Vi i Musikrummet

Du är här: Home » Vi i Musikrummet

1986 startade Peter Wanngren och Kerstin Andeby Musikrummet studio och produktion. Musiklek, enkla lek- och rörelsevisor för förskolebarn på CD och i bok, var starten till det som kom att bli ett skivbolag som arbetar med barn och musik. Kerstin och Peter gör också musikprogram för barn och familj. Kerstin och Peter är även efterfrågade studiedagsföreläsare.

Majas alfabets-sånger har blivit den mest framgångsrika produktionen. Den blev Grammisbelönad 1993 och sålde guld 2001.

Kerstin Andeby

Kerstin Andeby arbetar med barn och musik på heltid. I Musikrummet är hon bl.a producent, musiker och sångare. Hon har också musiklekgrupper, späd- och småbarnsrytmik, barnkörer i Barnens Katedral där hon också är projektledare. Kerstin har skrivit över 200 sånger för barn, som samtliga finns utgivna i någon form. För sitt mångåriga arbete med barn och musik fick hon Alicé Tegnér-priset 2004.

Peter Wanngren

Peter Wanngren är musiker och sångare och arbetar som producent, arrangör och tekniker. Peter skriver också ny musik för barn. Musikrummet studio finns för uthyrning stationärt eller mobilt. Vid dessa tillfällen kan Peter hjälpa till med teknik, arrangemang och produktion. Peter har också ett förflutet som filmdubbare. Visste du att han är den svenska rösten åt bl a Lucky Luke, Tiger och Babar.

Både Kerstin och Peter har varit aktiva artister och musiker sedan 70-talet.T.ex. som medlemmar i gruppen Pastellerna, showgrupp med Lasse Berghagen, studiosångare, medlemmar i gruppen Ritz, vid tre tillfällen deltagare i melodifestivalen (med Peters låtar), fältartister i Libanon och på Cypern 1986, folkparksturné i 10 år med Svingelskogen,(där Kerstin & Peter skrev nästan all musik), Peter som Smartur Räv och Kerstin som Kirre Kurre. Listan kan bli lång över all medverkan på scen och i radio och TV genom åren.